Dokonalá mašľa môže byť veľmi vďačnou ozdobou, ktorú využijete u všetkých typov tortičiek, od svadobných, cez krstinové, či narodeninové.  Pritom vyrobiť ju nie je nič zložité, ani časovo náročné. 2 minúty a Vaša mašľa je na svete:-).

 

Potrebujeme len základné pomôcky: podložku, valček, rezač na pizzu (nie je podmienkou, stačí aj nôž), samozrejme cukrárska hmota (v tomto prípade Pasta Dama) a pár šikovných rúk:-)

 

Hmotu rozvaľkáme približne na hrúbku 2 mm a šírku a dĺžku podľa odhadovanej veľkosti mašle.

 

 

Rozvaľkanú hmotu obrežeme do tvaru obdĺžnika, ktorý rezom rozdelíme na dve rovnaké časti. Menší obdĺžnik budeme potrebovať na stred mašle…..

 

A teraz začína zábava!!!!!! Jeden koniec stredného obdĺžnika naskladáme……

 

 

Rovnako postupujeme aj s druhým koncom….

a oba konce spojíme dohromady…….máme jednu polovicu mašle. Dotvarovanie závisí od Vašej šikovnosti :-).

 

Rovnakým postupom pokračujeme aj s druhou stranou mašle…

 

 

a……..už sa to začína podobať na našu mašľu….spojíme obidve časti dokopy.

 

Obidva konce menšieho obdĺžnika, ktorý sme si pripravili na začiatku nazberáme podobne ako tie, z ktorých sme si pripravili telo mašle………

 

Nazberaný obdĺžnik priložíme zo spodnej časti a preložíme cez mašľu. Sladká mašľa je na svete!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Translate »